Rajoitukset

Kivijärven kalastusalue

1on rajoittanut uistelussa vapamäärän 6:ksi henkilöä kohti 1.1.2004 lukien. Lisävapa-lupia saa mm. maksamalla 3 euroa/vapa maksamalla maksun Kivijärven kalastusalueen tilille Kannonkosken osuuspankkiin (tilin nro 476110-27026).

2. on kieltänyt vuosikokouksessaan 2002 solmuväliltään 25 – 54 mm:n harvuisten verkkojen käytön Kivijärvessä, kolmea metriä syvemmillä vesialueilla. Kielto on astunut voimaan 1.5.2003 ja on voimassa 31.5.2013 saakka. Syvyysvyöhykejakoa ei sovelleta selkäsaarilla, -luodoilla tai –matalikoilla, vaan rajoitusten ulkopuolelle jäävät ainoastaan mantereeseen rajoittuvat kolmea metriä tai sitä matalammat vesialueet. Kielto on voimassa ympäri vuoden, poikkeuksena loka- ja marraskuu, jolloin verkon harvuus (silmän solmuväli) on vapaa siiankalastusta ajatellen.

Kivijärven kalastusalueen vuosikokous päätti nostaa taimenen, järvilohen ja kuhanalamittaa. 01.01.2006 alkaen taimenen, järvilohen sekä kuhan alamitta on koko Kivijärven kalastusalueella (Kinnula, Kivijärvi, Kannonkoski) 42 cm. Päätös on voimassa 31.12.2010 saakka.

Heinolahden kalastuskunnan rauhoitusalueet ja rajoitukset:

Hannonsalmi: Sillasta alapuoli 100 m ja yläpuoli Pyykkiniemestä ”valkoisille kaiteille”. 
Matalasalmi: Katajanniemestä vanhan sähkölinjan linjausta Vasikkasaareen – Hämeensaareen – Peltokankaan rantaa kalastuskunnan rajaan, jota pitkin takaisin Katajanniemeen. 
Rajoitukset koskevat kummankin alueen osalta verkkokalastusta koko vuoden.

Verkot salmissa ja kulkuväylillä: Huomioitava, että kalojen kulku on säännösten mukaan esteetöntä. Erityisesti huomioitava Veitjoen suussa Tuliniemen tasolle saakka.

Suositellaan, että Talatsaaren – Kuikkasaaren alueella perinteisillä nuotta-apajilla vältettäisiin verkkokalastusta nuotanvetoaikaan.

VESILINNUN METSÄSTYS, RAVUSTUS JA PIISAMINPYYNTI VUONNA 2010

a) Vesilintujen metsästys: Perusmaksulla osakkaille ja kylässä muutoin kuin tilapäisesti asuville.

Luotiaseella vesilinnun metsästys kielletty yleisen turvallisuuden vuoksi!

Rauhoitusalueet: Peuralampi kokonaan sekä Varismäen sillan molemmin puolin 200 metrin matkalla. Muilla alueilla ei rajoituksia.

Vesilinnunmetsästys on kielletty 29.-30.8.2010 osakaskunnan vesialueella spanielien vesilintukokeen vuoksi.

b) Ravustus: Sallittu osakkaille. Veitjoesta ja muualtakin osakaskunnan vesialueelta pyydettäessä on annettava saalisilmoitus luvan myyjälle ravustuksen päätyttyä. Lupia myy vain Juhani Piispanen

c) Piisaminpyynti sallittu säännösten mukaisesti.

Heinolahden osakaskunta