Tervetuloa Kalavastingin osakaskunnan internet sivuille

Tiedotuksia

Vuoden 2024 vuosikokous pidettiin Isokylän koululla 14.4.2024.

Lupamaksut voi maksaa myös verkkopankissa osakaskunnan tilille FI76 4765 0010 0613 20.

Maksaessasi verkkopankkiin, kirjoita viestikenttään nimesi ja maksamasi luvat esim: ”Matti Meikäläinen viisi pyydysmerkkiä ja vetouistelulupa”. Maksun jälkeen ota tuloste maksutapahtumasta tai tallenna se matkapuhelimeesi. Pidä em. tosite mukana kalastaessasi ja merkitse pyydykseen kalastuslain mukaiset tiedot (mm. nimesi). Verkkomerkkejä ei tässä tapauksessa tarvita.

Uudet lupamaksut tulevat voimaan 1.5.2024 lähtien.

UUTTA Kalavastingin Iso-Valkeisella avataan kalastuskausi 15.6.2024 klo.12 lähtien!!!

Kala-Vastingin osakaskunnan vapalupa Iso-Valkeiseen.

Iso-Valkeisen vapalupa-alueella eivät päde yleiskalastusoikeudet, joten siellä on kiellettyä kalastaa kalastonhoitomaksun viehekalastusoikeudella sekä onkia ja pilkkiä, ellei ole hankkinut vapalupaa.

Päätöksen yleiskalastusoikeuksien rajoittamisesta on tehnyt Pohjois-Savon ELYkeskus.

Lampeen on istutettu kirjolohta ja siikaa ja siinä on luontaisesti mm. haukea ja ahventa.

Iso-Valkeisen vapalupa oikeuttaa viehekalastukseen uistimella, perholla tai jigillä sekä onkimiseen ja pilkkimiseen 24 tunnin ajan luvan aloitusajasta. Vapaluvan hinta on 15 €. Yhdellä luvalla saa kalastaa yhden kirjolohen, kaksi siikaa ja rajoituksetta muuta kalaa. Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen vapaluvalla samaan saaliskiintiöön, jolloin he eivät tarvitse omaa vapalupaa.

Kalastusvälineet ja syötit

Avovesikaudella kalastaja saa käyttää yhtä (1) vapaa, jossa on yksi siima. Vavan on oltava kalastajan kädessä tai käden ulottuvilla, enintään kahden metrin päässä. Vapaa ei saa jättää yksin pyyntiin. Soutu-uistelussa yksi kalastaja saa käyttää enintään kahta (2) vapaa, joissa molemmissa on yksi siima.

Jäältä kalastaessaan kalastaja saa käyttää enintään kahta (2) vapaa, joissa molemmissa on yksi siima. Näistä vavoista toinen saa olla niin kutsuttu ootto-onki (vapa, joka jätetään yksin pyyntiin).

Kalastukseen saa käyttää kaikenlaisia keinotekoisia vieheitä sekä luonnollisia syöttejä, kuten matoa, katkarapua ja syöttitahnaa.

Yleiset kalastusrajoitukset näkyvät osoitteessa kalastusrajoitus.fi. Viehekalastukseen pitää maksaa

Kalastonhoitomaksu, jos on iältään 18–69-vuotias. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää vähintään 65 vuotta 31.12.2023 mennessä

Vesikulkuneuvot

Osakaskunnalla on kaksi venettä, joita kalastajat voivat käyttää omalla vastuulla (mm. omat pelastusliivit). Veneet on merkitty tekstillä Kala-Vastingin osakaskunta. Myös omaa venettä ja kelluntarengasta saa käyttää. Muun kuin sähköperämoottorin käyttö on kielletty.

Luvan maksaminen

Lupamaksu 15 € maksetaan verkkopankissa osakaskunnan tilille FI76 4765 0010 0613 20. Maksaessasi kirjoita viestikenttään nimesi, vapalupa ja kalastuksen aloitusaika ”Matti Meikäläinen vapalupa 24.6. klo 12.00”. Maksun jälkeen ota tuloste maksutapahtumasta tai tallenna se matkapuhelimeesi. Pidä em. tosite mukana kalastaessasi.

Kalastuksen jälkeen ilmoita kirjolohi- ja siikasaaliisi nimesi ja pyyntipäivä tekstiviestillä numeroon 0500 587331

Alueella valvontaa suorittaa virallinen kalastuksen valvoja , jolla on oikeudet tarkistaa lupien voimassaolot sekä saalismäärät.

Kalavastingin osakaskunta